5 manieren om meer macht te krijgen

Op het werk zijn we nu eenmaal niet allemaal gelijk. Een manager heeft meer macht dan de schoonmaker. Maar welke manieren van macht zijn er nu eigenlijk? En hoe kan je zorgen dat je jezelf ontwikkelt, zodat anderen je steeds meer vertrouwen en jij carrière kunt maken? In dit artikel leg ik je vijf manieren uit om meer macht te krijgen.

Er zijn veel verschillende manieren om naar macht te kijken. Een veel gebruikte theorie is die van John French en Bertam Raven. Zij maakten in 1959 een onderscheid in vijf vormen: Legitieme, belonende, dwingende, expertise en referentie.

Legitieme macht (legitimate power)

Bij legitieme macht gaat het om de positie die je hebt. Als we bijvoorbeeld kijken naar ons werk, moeten we nu eenmaal opdrachten van de directeur opvolgen. Of als de politie zegt dat je ergens niet mag komen, dan luister je daarnaar. De functie van een persoon zorgt ervoor dat diegene macht heeft. Dit betekent andersom ook, dat de macht meteen verdwijnt als hij zijn functie verliest.

Belonende macht (reward power)

Als je iemand een beloning kan geven, groeit je macht. Die beloning kan van alles zijn. Als leraar geef je je leerling een goede beoordeling, of je krijgt een complimentje van een collega. Wil je graag dat mensen iets voor je doen, zorg er dan voor dat je ze er een beloning voor terug kan geven. Hou hierbij wel in je achterhoofd dat je niks beloofd wat je niet waar kan maken. En let erop dat mensen niet een steeds grotere beloning van je vragen. De macht moet wel bij jou blijven liggen, in plaats van dat de ander jou gaat manipuleren omdat ‘ie iets verwacht.

Dwingende macht (coercive power)

Bij dwingende macht is het tegenovergesteld. Je geeft straffen in plaats van beloningen. Meestal hangen deze vormen van macht met elkaar samen. Als je iemand een beloning kan geven, ben je vaak ook degene die die beloning in kan houden. Of bijvoorbeeld iemand kan ontslaan. Aan de ene kant is het goed dat anderen beseffen dat jij die macht hebt, maar zorg er wel voor dat je een positieve inslag houdt.

Expertise macht (expert power)

Een hele goede manier om meer macht en aanzien te krijgen is door een expert te worden. Zorg ervoor dat je voldoende kennis en vaardigheden hebt om verschillende situaties aan te kunnen. Anderen gaan je dan steeds meer vertrouwen. En als je een goede reputatie hebt opgebouwd kan je je expertise verder uitbouwen. Je hoeft voor deze vorm van macht helemaal geen ‘echte’ macht te hebben zoals bij de dwingende of belonende macht. Ook al sta je op gelijk niveau, kan een collega jou nog steeds zien als een expert.

Referentie macht (referent power)

Terwijl het bij expertise macht vooral gaat om de inhoud, gaat het bij referentie macht meer om je uitstraling. Deze macht groeit als je charismatisch overkomt en anderen je graag willen volgen. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook bij bekende celebrities. Je kunt anderen beïnvloeden zonder daar per sé goede inhoudelijke argumenten voor te hebben, mensen vertrouwen je. Dit vertrouwen kan groeien waardoor je steeds meer macht krijgt, maar het kan ook zo weer weg zijn. Het is dus wel belangrijk dat je het vertrouwen verdient en weet waar je over praat.

Jezelf ontwikkelen

De eerste drie vormen van macht hangen vooral samen met de functie die je hebt. Ben je een manager, dan hoort daar nu eenmaal macht bij. Maar dan nog is het belangrijk ervoor te zorgen dat de werknemers je ook echt wíllen volgen. Expertise en referentiemacht kan iedereen ontwikkelen, ongeacht hun functie. Dit kan ook helpen om verder te komen in je carrière. Zorg ervoor dat je jezelf ontwikkelt en je kennis deelt met collega’s, zodat ze steeds meer vertrouwen in je krijgen en je door kunt groeien.

Bron afbeeldingen: 1, 2, 3.

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.