6 tips om het vakantiegevoel vast te houden

De scholen zijn weer begonnen, de meeste mensen zijn teruggekeerd op het werk en de herfst staat alweer voor de deur. De vakantie voelt al weer een eeuw geleden! Hoewel de herfst ook zo zijn charme heeft wil ik het vakantiegevoel nog wel even vasthouden. Ben jij ook nog niet klaar om de vakantie los te laten, lees dan snel verder voor mijn tips.

1. Geniet van de (lange) avonden.

Ben je klaar met werken of is je college afgelopen, ga dan niet meteen naar huis. Wandel nog even lekker een stuk of ga picknicken (als het weer het toelaat). Het is zonde om de hele avond binnen te zitten, geniet nog even van de avond nu het nog niet al te snel donker is!

2. Luister muziek uit je vakantieland.

Bijvoorbeeld de vrolijke muziek die je in alle taxi’s hoorde. Of wat je doet denken aan het optreden in dat gezellige kleine café aan het strand. Ik was deze zomer in Thailand en zodra ik een Thaise playlist opzet kom ik weer helemaal in de vakantiesfeer.

3. Is er een geur die je doet denken aan de vakantie?

Ruik er dan even aan! Bijvoorbeeld de parfum die je iedere dag droeg. Of smeer je voor de grap nog eens in met zonnebrandcreme. Geuren zijn heel sterk gelinkt aan onze herinneringen, dus ik weet zeker dat de geur je terugbrengt op je vakantiebestemming.

4. Bewaar je foto’s.

Maak er bijvoorbeeld een collage van en hang die ergens in huis op, zodat je er iedere dag nog even naar kan kijken. Ook een fotoboek is een leuke manier om je foto’s te bewaren en te delen met anderen. Zet je leukste foto’s op je telefoon, zodat je er doorheen kan scrollen als je onderweg bent naar school of werk.

5. Zet het internet van je telefoon uit.

Fijn he, dat er niet overal WiFi was? Eindelijk even rust en de kans om helemaal in het moment op te gaan, zonder alle afleidingen van social media. Als je in een gesprek iets te binnen schoot hoefde je het niet meteen op te zoeken op Google. Die rust kun je thuis ook voor jezelf creëren, we hoeven natuurlijk niet altijd bereikbaar te zijn. Leg je telefoon een avondje weg of zet je mobiele data uit, zodat je niet overal met internet bezig bent.

6. Doe iets nieuws!

Een van de leukste dingen van vakantie is dat je op avontuur gaat en nieuwe dingen meemaakt. Deze avonturen kun je ook zeker (in het klein) thuis beleven. Zet de televisie en computer uit en ga op ontdekking. Fiets bijvoorbeeld naar een ander dorp, probeer een nieuw recept of doe een bordspel wat al jaren op zolder lag. Daag jezelf uit om van iedere dag een feestje te maken.

Ik hoop dat deze tips je kunnen helpen langer na te genieten van je vakantie. En mocht het niet genoeg zijn dan zit er niets anders op… Dan uit te kijken naar de volgende vakantie.

Bron afbeelding 2

Misschien vind je dit ook leuk

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.