Budget decoratietips voor je huis


Bron

Vanaf september ga ik in Amsterdam wonen! Een van de huisgenoten van mijn vriend gaat een half jaar in het buitenland studeren, waardoor ik kan zijn kamer mag overnemen. Ik vond dit wel een mooie stap richting mijn eigen paleisje. Of nouja, waarschijnlijk spring ik al een gat in de lucht als ik een studio kan betalen šŸ˜‰ . Anyway, de kamer is dus al gemeubileerd, maar ik wil het wel graag een beetje eigen maken met wat accessoires. Ik vond inspiratie op Pinterest, kijk je mee?

Klik op de afbeelding om naar de Pinterest-pagina te gaan.

Glas vind ik sowieso mooi en clean, maar om nou een lege vaas neer te zetten is natuurlijk een beetje saai. Daarom is het leuk om ze te vullen met schelpjes! Misschien schelpjes die je zelf hebt gevonden op het strand. Maar voor de mooie zeesterren kun je beter kijken in een winkel met decoratiespullen. Ik vind dit vooral een leuk idee omdat je eindeloos je eigen combinaties bij elkaar kunt gooien.

Deze lamp ziet er zo vrolijk uit! Ik neem wel eens een kijkje bij een kringloopwinkel en je kunt daar allerlei leuke spullen vinden. Nu ben ik niet zo creatief dat ik mijn eigen meubels op zou gaan knappen… Maar zo’n lampenkap is niet zo moeilijk! Het lijkt me leuk om op onderzoek te gaan in de kringloopwinkel en op de markt naar de leukste knoopjes. Maakt je kamer meteen uniek, toch?

Foto’s maken je kamer meteen sfeervol. Nu kun je Ć©Ć©n mooie foto ophangen, maar zo’n hele wand vol vind ik ook wel erg leuk. De fotolijstjes zijn verschillend maar passen toch ook goed bij elkaar. Ik denk alleen niet dat ze heel blij worden als ik allemaal spijkers in de muur ga slaan, haha. Wel een leuk idee om te bewaren!

Het glas hierboven was gevuld met schelpjes. Deze variant is iets meer geschikt voor de herfst. Ik vind deze waxinelichthouders er gezellig sfeervol uitzien! Ook leuk om zelf te maken met je eigen gevonden takjes. Eerst een lekkere boswandeling maken en daarna aan de slag šŸ™‚

Ik zie op Instagram vaak foto’s van dit soort glazen potten voorbij komen. Ik kan niet zo goed uitleggen waarom, maar ik vind dat een keuken zoveel sfeer geven! Veel leuker dan die saaie zakken suiker en bloem. Het is al helemaal leuk als je je eigen labels maakt voor op de potten. De stickers van deze afbeelding zijn nu helaas niet te koop. Maar ik weet zeker dat er meer manieren zijn om je voorraadpot te customizen!

Nog een goede reden om naar de kringloopwinkel te gaan: Oude vazen! Aan de ene kant vind ik glazen vazen dus heel mooi, maar zo’n kitsch ouderwetse vaas kan ook erg leuk staan. Omdat ik niet zulke groene vingers heb zou ik er waarschijnlijk een nepbloem indoen, haha. Hoe leuk is het om je kamer aan te kleden met unieke spullen? Ik hou van de Ikea, maar dit is weer eens wat anders.

Tot slot deze simpele hanger voor kettingen. Ik heb een hoop kettingen en die gaan altijd in de war. Handig om ze aan de muur te hangen, en het ziet er ook nog eens leuk uit! Ik zou de kledinghanger zelf nog wat mooier maken. Bijvoorbeeld door hem wit te schilderen of met washi tape eromheen te gaan. In ieder geval een heel leuk basis idee!

Ik hoop dat jullie hier, net als ik, inspiratie uit op hebben gedaan. Handig als je ook op kamers gaat wonen! Natuurlijk kun je voor leuke budget decoratie ook kijken bij de Ikea, Xenos en Action… Maar een DIY-projectjeĀ of de kringloop maakt het net wat specialer šŸ™‚

Misschien vind je dit ook leuk

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.