Column: Hoe één moment je leven kan veranderen

Bron

Vaak gaan dingen zomaar aan je voorbij, maar soms kan je er ook ineens heel bewust van worden. Ik heb wel eens van die momenten dat ik ineens heel diep over kleine dingen na kan denken. En dan denk ik wel eens… Hoe bijzonder is het dat één moment je leven kan veranderen?

Ik had dit bijvoorbeeld bij het kiezen van een middelbare school. Dit was voor mij best wel een random keuze. Ik koos gewoon de school die het dichtst bij mijn huis was. Maar wat nou als ik een andere school had gekozen? Dan had ik ook hele andere mensen leren kennen. Dan had ik mijn beste vriendin waarschijnlijk nooit ontmoet. Misschien had ik mezelf dan wel op een hele andere manier ontwikkeld. Dus met die ene keuze om naar een bepaalde school te gaan, heb ik de rest van mijn leven veranderd.

Soms kan je keuze een grote impact hebben, maar toeval kan net zo belangrijk zijn. Zo kwam ik bijvoorbeeld 2.5 jaar geleden toevallig een oud collegaatje tegen in de bus. Ik had haar al een jaar niet meer gesproken, maar nu raakten we weer aan de praat. We hielden contact via WhatsApp en via haar heb ik mijn vriend leren kennen. Als ik haar toen niet in de bus was tegengekomen, was de kans groot dat we elkaar nooit meer hadden gesproken. En dan had ik mijn vriend waarschijnlijk ook niet ontmoet. Bijzonder toch, als je er zo over nadenkt?

Ik denk hier trouwens ook wel eens over na op een negatieve manier. Nu ben ik gelukkig en gaat alles goed, maar dat kan ook in één moment veranderen. Misschien krijg ik wel een ongeluk of blijkt een dierbare ineens een ernstige ziekte te hebben. Over deze dingen probeer ik dan maar niet te lang na te denken. Je hebt er tenslotte niets aan en je kan de toekomst toch niet veranderen.

Hetzelfde met keuzes. Moet ik nu overal drie keer over nadenken omdat het mijn leven kan veranderen? Liever niet, ik ben al zo’n twijfelaar. Eigenlijk vind ik het juist wel mooi dat je leven z’n eigen beloop heeft. Je kunt wel alles willen plannen, maar je weet toch nooit hoe het gaat. Zo had ik een jaar geleden niet bedacht dat ik nu met deze blog bezig zou zijn. En ik heb geen idee hoe mijn leven er over een jaar uit ziet, zeker nu ik ben afgestudeerd en op mezelf ga wonen.


Bron

Ik hoop dat ik nog een heleboel bijzondere momenten mee mag maken. En juist de kleine momenten kunnen uiteindelijk heel belangrijk blijken. Probeer daar dus eens bewust bij stil te staan!

Misschien vind je dit ook leuk

4 reacties

  1. Super interessant dit! Zelf heb ik wel eens psychologie gehad over media en marketing. Vond ik al erg interessant, maar er is dus nog veel meer. Wat logisch is, maar daar denk je niet zoveel over na. Hoop dat ik het een beetje goed verwoord haha. Never mind. Heel interessant in ieder geval. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.