Column: Wanneer ben jij voor het laatst echt gewaardeerd?

Bron

Dankjewel, een klein woord met een grote betekenis. Vaak zeggen we het zonder erbij na te denken. Als iemand de deur voor je openhoudt of bij het afrekenen in een winkel. Maar wat doet het met je als iemand je oprecht bedankt?

Ik ben ervan overtuigd dat we het meest gelukkig worden van de mensen om ons heen. Niet geld, maar goede relaties is wat ertoe doet. Relatie is een breed begrip. Het maakt nog al een verschil of je het hebt over de relatie met je ouders, of de relatie met de buren. Eén van de mooiste dingen die je kunt krijgen in iedere relatie is oprechte waardering.

Denk eens terug aan het laatste moment dat jij oprecht gewaardeerd werd. Hoe merkte je dat diegene het meende? Welke invloed had dit op jullie gesprek? En nog belangrijker: Welke invloed had dit op jou persoonlijk?

Bron

Vorige week raakte ik hierover aan de praat met een aantal collega’s. We waren het erover eens hoeveel invloed één zo’n opmerking kan hebben. Als iemand je waardeert, is dat goed voor je zelfvertrouwen. Hierdoor kijk je zelf ook weer positiever naar jezelf. Dan is de kans groter dat jij ook het belang inziet van het uitspreken van waardering.

Vaak weten we wel van elkaar dat we de ander waarderen. Maar het is zonde om hier niet bewust bij stil te staan. Hoe leuk is het om iemand z’n dag te maken door te zeggen wat je zo bijzonder aan hem of haar vindt?

Daarnaast geloof ik in het gezegde ‘wie goed doet, goed ontmoet’ (of zoiets, ik ben niet zo’n ster in spreekwoorden, haha). Dus aarzel niet en geef de positiviteit door. Wie weet wat je ervoor terugkrijgt!

Misschien vind je dit ook leuk

2 reacties

  1. Ik denk doordat iedereen tegenwoordig maar aan het haasten is dat het er bij in schiet. Dit artikel heeft me wel weer aan het nadenken gezet en ik moet er meer bewust van mijn ‘dankjewel’ zijn.

    1. Fijn om te lezen dat het artikel je inspireert! 🙂 Ik denk inderdaad ook dat het zeker een verschil maakt dat iedereen vaak gehaast is… Jammer eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.