De vrouwelijke leider als bijenkoningin

Je doet je werk zo goed mogelijk, bent altijd beschikbaar voor overwerk en zou graag carrière maken. Je probeert op te vallen en indruk te maken op je manager. Stap voor stap komt je droombaan steeds iets dichterbij. En dan ben je ineens zelf de manager. Wat doe je dan? Help je andere medewerkers ook de top te bereiken, of bescherm je je eigen positie als een echte bijenkoningin?

Glazen plafond

Vroeger was het duidelijk: De man verdient het geld, de vrouw past thuis op de kinderen. Nu is het een heel ander verhaal. Ook vrouwen zijn ambitieus en willen carrière maken. Dit lukt aardig, maar toch blijven er verschillen bestaan. Zo verdient een man vaak meer voor dezelfde functie en zijn er meer mannelijke dan vrouwelijke managers. Maar waar komt dit verschil vandaan? Wordt het glazen plafond alleen maar veroorzaakt door mannen? Of dragen vrouwen hier zelf ook aan bij?

Bijenkoninginnen

De vrouwelijke leider kun je onderverdelen in twee types. Natuurlijk is het nogal grof om mensen zo in twee groepen te verdelen, maar je snapt het idee. De eerste weet hoe moeilijk het was om zelf de top te bereiken en wil daarom graag anderen helpen, zodat het voor hen iets makkelijker wordt. De tweede is trots op haar positie waar ze zo hard voor heeft geknokt en wil deze juist niet met anderen delen. Deze snoeiharde managers noemen we bijenkoninginnen.

Vrouwen geven elkaar stress

De term bijenkoningin (of Queen Bee, zoals bij Mean girls) stamt al uit het jaar 1973. Wetenschappers van de Michigan University deden hier toen voor het eerst onderzoek naar. Maar liefst 20.000 mensen vulden hun vragenlijst in. Vrouwen die een toppositie bereikten in een bedrijf dat gedomineerd werd door mannen, bleken zich af te zetten tegen anderen vrouwen. De onderzoekers verklaarden dit doordat de vrouwen bang waren anders hun eigen macht te verliezen.

Vrouwen zijn dus lang niet altijd aardig voor elkaar. In 2010 onderzocht het Amerikaanse Workplace Bullying Institute het pestgedrag onder werknemers. 80% van de vrouwen die pestgedrag vertoonden deden dit tegenover andere vrouwen. Helaas is hierin een stijgende lijn te zien, het lag namelijk 9% hoger dan in 2007. Ook ervaren werknemers met een vrouwelijke meer stress dan mensen met een mannelijke manager, volgens onderzoek gedaan door de Universiteit van Toronto.

Nieuwe inzichten en rivaliteit

Moeten we dan maar gewoon mannen aan de macht laten? Dat lijkt ook niet de beste oplossing. Vrouwelijke leiders hebben wel degelijk iets te bieden. Ze bekijken problemen op andere manieren en kunnen dus met nieuwe inzichten komen. Dit blijkt onder andere uit onderzoek van Naomi Ellemers, professor aan de Universiteit Leiden.

Tijdens mijn studie heb ik een scriptie geschreven over dit onderwerp. Ik vond het ontzettend interessant om te zien hoe vrouwen veranderen als ze in een positie van macht komen. Rivaliteit speelt hierbij een belangrijke rol. Zolang het aantal vrouwen aan de top schaars blijft, zien vrouwen elkaar als concurrenten. Ze zullen zich dan eerder als bijenkoningin gedragen om hun eigen plek te beschermen. Ik denk dus dat de er maar een manier is om dit probleem aan te pakken. Ervoor zorgen dat de verhouding tussen mannen vrouwen helemaal gelijk wordt. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan… Maar ik hoop dat we uiteindelijk wel zo ver komen. De tijd zal het leren.

Bron afbeeldingen: 1, 2, 3.

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.