Diner recepten die ik wil proberen

Sinds ik uit huis ben, moet ik zelf bedenken wat ik iedere avond wil eten. En eigenlijk vind ik dat ontzettend leuk! Ik ben alleen geen keukenprinses en heb geen hoofd vol met recepten. Gelukkig is daar het internet! Hier kunnen we oneindig veel recepten vinden. Vandaag deel ik een aantal recepten die ik zeker nog eens wil maken. Handig als je zelf ook even geen inspiratie hebt.

Mexicaanse gevulde aardappel met avocadosaus – De Groene Meisjes


Klik hier voor het recept

Ik eet het niet zo vaak, maar ik ben dol op gepofte aardappel. Maar wat eet je er dan bij? Deze Mexicaanse variant lijkt me echt heerlijk. Lekker fris nu we zo’n warme nazomer hebben! Ik zou er zelf niet zo snel aan denken om rijst met bonen te combineren, maar waarom niet? Ook handig: De vulling die je over houdt kan je de volgende dag gewoon gebruiken als lunch. Is weer eens wat anders dan die boterham met kaas die ik elke dag meeneem.

Mangosalade met avocadodressing – Ikbenirisniet

Klik hier voor het recept

Nog een zomers recept met bonen en rijst! Misschien ligt het toch aan mij dat ik die combinatie niet kende 😉 . Ik hou van mango, maar heb het nog nooit in een salade gegeten. Deze maaltijdsalade lijkt me ideaal voor een dag dat we geen zin hebben in een zware maaltijd. Er komen vast nog genoeg warme dagen aan waarop deze salade mooi past. Het rode uitje en de peper maakt het allemaal wat meer spicy, terwijl de avocadosaus en mango me weer lekker fris lijken. Goede combinatie!

Aubergine rolletjes – Uit Paulines Keuken


Klik hier voor het recept

Ik hou van Italiaans eten! Dat staat buiten kijf. Als ik zin heb in Italiaans maak ik negen van de tien keer pasta, maar soms wil je wel eens iets anders. Hoe lekker zien deze rolletjes eruit? Ik heb de combinatie feta-spinazie wel eens gegeten en dat vond ik erg lekker. De combinatie met aubergine moet ook gewoon goed zijn, dat kan niet anders. En als ik nou echt geen afscheid kan nemen van de pasta, dan kan ik het er altijd nog naast serveren. Al lijkt gnocchi me ook wel eens leuk. Je ziet het, met dit recept kun je nog alle kanten op.

Enchiladas met kip – Oh My Foodness

Klik hier voor het recept

Naast pasta hou ik ook heel erg van ovenschotels. Lekker makkelijk en toch iets specialer dan wat dingen bij elkaar gooien in de pan. Ik weet niet hoe het kan, maar ik heb nog nooit enchiladas gemaakt! Daar moet snel verandering in komen. Ik ben heel benieuwd hoe de malse tortilla’s smaken. Ook is gesmolten kaas altijd goed. Hebben jullie wel eens enchiladas gemaakt? Nog tips voor variatie in de vulling? 🙂

Broccoliburgertjes – Foodgloss

Klik hier voor het recept

Tot slot ben ik ook groot fan van de recepten van Foodgloss. Eentje die hoog op mijn lijstje staat is het recept voor broccoliburgertjes. Het ziet er zo bijzonder uit, groene burgertjes. Ik ben heel benieuwd hoe ze smaken! Ik stond al een paar keer op het punt om ze te maken en besloot het toen toch maar niet te doen. Lui, teveel werk, je kent het wel. Maar nu ik het recept gedeeld hebt staat het vast, ik ga ze zeker een keer maken 😉

Ik hoop dat jullie hier wat inspiratie uit kunnen halen. Eet smakelijk!

Nog even een disclaimer: Ik heb deze recepten zelf nog nooit gemaakt, dus de foto’s uit dit artikel zijn afkomstig van de andere blogs. Klik op de link naar het recept om naar de originele afbeeldingen te gaan.

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.