Feel Good Tip #2: Durf te dromen

Laat ik dit artikel eens beginnen met een enorm cliché: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Natuurlijk denkt niet iedereen er zo over. Maar toch geloof ik wel dat dit motto bij ons Nederlanders vaker terugkomt dan in andere culturen. Aan de ene kant willen wij, de jonge generatie, altijd maar meer. Je kan alles bereiken, als je er maar voor werkt. Toch? Maar durven we echt te dromen? Ik merk zelf dat ik het soms best lastig vind hier een balans in te vinden. Huppakee, het is weer tijd voor een Feel Good Tip: Doe eens gek, durf te dromen!

Ik heb mijn studie afgerond, heb mijn eerste baan te pakken en verhuis binnenkort naar mijn eigen appartementje. Daar word ik heel blij van. Aan de andere kant voelt het soms ook een beetje burgerlijk. Kennen jullie dat? Ik vind dat er helemaal niks mis is met een burgerlijk leven. Ik vind het heerlijk om op zaterdagavond op de bank te relaxen of een nieuw recept uit een kookboek te vissen. Maar toch voel ik me soms een beetje onrustig. Ik zou nog wel willen reizen, zwemmen in de Thaise zee of kangaroos spotten in Australië. Of me een jaar volledig storten op mijn Youtube-kanaal en blog, om te zien waar het schip strand. Maarja… Ik moet natuurlijk ook gewoon geld verdienen en verstandige keuzes maken. Al hoop ik die reis naar Thailand komende zomer wel te maken, haha!

Weg met het onrustige gevoel. Durf te dromen!

Hoe leuk is het om eens niet te denken aan alle praktische bezwaren, maar alleen aan wat je in je wildste dromen zou willen bereiken. Waar word je blij van? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Probeer het je helemaal voor te stellen. Dus niet alleen ‘ik wil reizen’. Waar wil je heen? Met wie? Welke bezienswaardigheden wil je bezoeken? Waar wil je slapen? Zie je het al voor je? 😀

Ik ben er van overtuigd dat we ons beter voelen als we eens in de zoveel tijd onze dromen durven te laten gaan. Dit betekent natuurlijk niet dat je het ook daadwerkelijk allemaal moet doen. Je hoeft het niet eens met iemand anders te delen.

Sta alleen een keer stil bij jezelf: Wat zou je willen bereiken, als alles mogelijk was?

Natuurlijk kan ik dit artikel niet online plaatsen zonder zelf een droom met jullie te delen. Dus daar gaat-ie… Ook al weet ik dat de kans heel klein is, één van mijn dromen is om van mijn blog/youtube-kanaal mijn eigen bedrijfje te maken!  Voor nu is dit totaal niet aan de orde, maar toch word ik er blij van om hier over te fantaseren. En dromen kan geen kwaad!

Bron afbeeldingen: 1, 2

Misschien vind je dit ook leuk

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.