Feel Good Tip #3: Series kijken

Series kijken is voor mij misschien wel de ultieme manier van ontspanning. Je hoeft nergens over na te denken en als je wil kun je meerdere afleveringen achter elkaar kijken. Voel je je een dag niet zo lekker? Dan maak je er gewoon een marathon van! Vandaag zet ik mijn favoriete series voor je op een rij.

How I Met Your Mother

How I Met Your Mother is de eerste serie waarvan ik in korte tijd alle seizoenen heb gezien. Het gaat over een vriendengroep die langzaamaan volwassen wordt. Hoe dit gebeurt (natuurlijk niet altijd van een leien dakje) vertelt Ted in het jaar 2030 aan zijn kinderen. Hij doet er 9 seizoenen over om hun moeder te ontmoeten, vandaar de titel 😉 Alle vrienden hebben hun eigen aparte eigenschappen, de samenstelling van de groep vind ik heel erg leuk. Zo is Ted een hopeloze romanticus, Barney een echte player, Robin een stoere zelfstandige vrouw en Lily en Marshall zijn al sinds high school een koppel. De groep maakt van alles mee en ik vond het echt hilarisch!

The Big Bang Theory

Ook The Big Bang Theory gaat over een vriendengroep, maar de personages zijn wel ietsje anders! In deze vriendengroep is niemand een player, behalve dan bij het spelen van videogames. Huisgenoten Leonard en Sheldon werken als natuurkundige op de universiteit. Hun avonden bestaan uit het berekenen van nieuwe theorieën, spelen van gekke spelletjes en naar de stripboekenwinkel gaan. Vaak samen met hun vrienden Raj en Howard, die ook hun eigenaardigheden hebben. Als Penny tegenover Leonard en Sheldon komt wonen staat hun wereld op z’n kop. Ik vind het hilarisch om te zien hoe nerdy de mannen in het leven staan en vooral de droge humor van Sheldon vind ik geweldig. Gelukkig komen er nog steeds nieuwe afleveringen bij!

Two And A Half Men

Over Two And A Half Men is mijn mening een beetje gemengd. Vooral het eerste deel met Charlie Sheen, seizoen 1 t/m 8, vind ik erg grappig. Charlie woont in een mooi strandhuis en leeft als een rockster (net als in het echt, haha). Zijn broer Alan is een stuk minder goed geslaagd en teert op Charlie’s zak. Aan het einde van seizoen 8 is Charlie Sheen van de set verbannen omdat hij teveel drugs gebruikte en nam Ashton Kutcher het van hem over. Hij speelt de ietwat naïeve miljardair Walden Schmidt. Ook hij laat Alan in het huis wonen en dit lijdt tot veel grappige situaties. Ik heb nog niet alle afleveringen gezien, maar begreep wel dat het steeds iets van z’n charme verliest. Bij het begin beginnen dus.

24

Laat ik ook een iets serieuzere serie aan dit rijtje toevoegen. De dvd-boxen van 24 heb ik samen met mijn ouders verslonden. De rode draad in ieder seizoen is dat er een terroristische aanval op de loer ligt en agent Jack Bauer 24 uur heeft om deze te voorkomen. Er gebeurt ontzettend veel in die 24 uur, wat niet altijd even geloofwaardig is, maar wel heel erg spannend. Het is moeilijk deze serie na één aflevering weg te leggen.

Grey’s Anatomy

Tot slot vind ik ook Grey’s Anatomy een hele leuke serie. Hier wordt een groep artsen gevolgd tijdens hun leven in het ziekenhuis. Ze volgen opleidingen, worden verliefd, ontwikkelen vriendschappen en maken van alles mee met de patiënten. Ik ben hier halverwege ingestapt en ging toen wekelijks de afleveringen op televisie kijken. Inmiddels ben ik de draad een beetje kwijt. Dit is een mooi moment voor mezelf om te beginnen bij seizoen 1, aflevering 1. Zo heb ik voorlopig weer genoeg Feel Good-momentjes op de planning staan!

Ik denk dat veel van jullie deze series al kennen, maar ik hoop dat je er inspiratie uit kan halen als je aan het twijfelen bent aan welke serie je wil beginnen. Zelf ben ik ook altijd op zoek naar nieuwe inspiratie. Dus deel het in de reacties als jij nog een serie kent die ik echt moet zien!

Bron afbeeldingen

Misschien vind je dit ook leuk

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.