Feel Good Tip: Wees productief

Ik neem regelmatig een kijkje op de blog van collega psycholoog (nouja, in spé) Iris. Een tijdje geleden begon ze met een nieuwe serie artikelen waarin ze een simpele, groene tip geeft. Dat vond ik een goed idee! Nou ben ik niet zo groen, maar wel een psycholoog. En ik deel graag tips. Daarom geef ik je vandaag een Feel Good Tip: Wees productief!

Als we denken aan relaxen, een momentje rust en goed voor jezelf zorgen… Denken we vaak aan niets doen. Gewoon in bad liggen of tv kijken. Maar voel je je dan altijd beter? Als ik te lang niets doe, ga ik me juist een beetje lamlendig voelen. Ik heb nergens zin meer in en weet niet waar ik moet beginnen. Herkenbaar? Ho, stop! Belangrijker: hoe komen we van dat vervelende gevoel af?

Geef jezelf een schop onder je kont en wees productief

Ruim je kamer op, ga de was doen of ga langs bij die oudtante die je al zo lang niet hebt gezien. Meestal hebben we wel in ons hoofd wat we allemaal nog willen doen. Maar als je het niet opschrijft, is de kans groot dat het maar in je hoofd blijft hangen. Dit geeft onrust. Je weet dat er nog een heleboel dingen zijn die je wil doen, maar je weet niet waar je gaat beginnen. Vervolgens denk je op zondagavond ‘Wat heb ik nou eigenlijk gedaan vandaag?’. Of na een werkdag ‘Ik was de hele dag bezig, maar waarmee eigenlijk?’.

Mijn tip: Maak een lijstje. Het voelt super fijn om een item van je lijstje af te kunnen strepen. Het motiveert je om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Dingen die alleen in je hoofd zitten kun je makkelijk naar de achtergrond schuiven en vergeten. Maar dingen die je op papier hebt geschreven blijven op je bureau liggen… En dan kan je het niet zo makkelijk wegschuiven.

Als je alles van je lijstje hebt afgestreept voel je je waarschijnlijk veel meer voldaan. En dán is het pas echt lekker om op de bank te ploffen en een avondje TV te kijken.

Klinkt goed, toch? Aan de ene kant is het heel simpel maar aan de andere kant wel iets wat ik zelf vaak vergeet. Misschien was dit artikel stiekem een soort reminder voor mezelf dat ik mezelf wat vaker een schop onder m’n kont moet geven. Maar hé, dan ben ik vast niet de enige 🙂 .

Bron afbeeldingen: 1, 2

Misschien vind je dit ook leuk

3 reacties

  1. Handige tip! Ik vind het ook heerlijk om even op de bank te liggen of een serie te kijken, maar als ik productief ben voel ik me uiteindelijk wel beter 🙂

  2. hahaha echt he, een blog sowieso reminder voor jezelf. Het wordt steeds moeilijker hoor aangezien ik al een half – jaar werkloos ben.. Je wilt zo graag werken maar vacatures zoeken blijft toch een ding wat ik moet blijven doen. *zucht*

    1. Aaarghh… Lijkt me heel frustrerend inderdaad! Opdelen in kleine stukjes zodat je in ieder geval íéts gedaan krijgt is het beste denk ik… Succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.