Film: Lucy

Wist je dat wij mensen maar 10% van onze hersenen gebruiken? Dat is best weinig! Wat zou er gebeuren als we meer van deze capaciteit benutten? Stel je voor wat we dan allemaal zouden kunnen doen… Dit is waar de film Lucy over gaat. Ik heb deze film vorige week in de bioscoop gezien en vond hem erg gaaf! Natuurlijk is het verhaal niet al te geloofwaardig, maar hé: Het gaat wel over je brein. Daarom wil ik deze tip graag met jullie delen.

Bron

Het verhaal

Lucy is net een paar weken met een man aan het daten. Hij moet een koffertje bij iemand afleveren, maar vraagt Lucy dit voor hem te doen. Ze heeft geen idee wat er in het koffertje zit maar heeft wel een vaag vermoeden dat het niet helemaal pluis is. Dan maakt hij haar met handboeien vast aan de koffer en moet ze wel naar binnen. Dat had ze beter niet kunnen doen.

Ze komt in handen van een Aziatische drugsdealer, die een nieuw soort drug naar Europa wil smokkelen. In het koffertje zitten zakjes met grote hoeveelheden van de drugs. Lucy krijgt een van de zakjes in haar buik en moet op het vliegtuig naar Europa stappen, maar zo ver komt ze niet. Ze wordt in elkaar geslagen door één van de handlangers en het zakje scheurt open. De drugs komt in haar bloedbaan terecht en dringt binnen in haar hersenen.

Hersenen

Vanaf dan kan Lucy steeds iets meer van haar hersencapaciteit gebruiken. Zo kan ze zich bijvoorbeeld alle kleine details van haar jeugd herinneren en ziet ze hoe de energie door de bomen stroomt. Ook krijgt ze op een gegeven moment invloed over andere mensen, wat haar helpt in haar achtervolging van de Aziaten.

Bron

Mijn oordeel

Ik vond het een hele bijzondere film. Aan de ene kant is het nogal science fiction, maar aan de andere kant vond ik het wel interessant. Wie weet komt er over een aantal jaar wel een soortgelijke drug op de markt, je weet maar nooit. Verder vond ik het erg goed geacteerd. Ook speelt Morgan Freeman mee, wie ik één van de allerbeste acteurs vind.

Als het dus een keer wat minder lekker weer is en je gaat naar de bioscoop, dan kan ik je deze film zeker aanraden!

Misschien vind je dit ook leuk

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.