Inspiratie: Gezonde leefstijl


Ik vertel jullie veel over ons brein. Maar wat net zo belangrijk is, is een gezonde leefstijl. Als je niet goed voor je lichaam zorgt kun je ook nooit optimaal in je vel zitten. Nu ben ik ook geen heilig boontje: Ik hou van snoepen en iets minder van sporten. Wel probeer ik hier kleine stapjes in te zetten en zoek ik graag naar inspiratie. Te beginnen met de video hierboven: Wat is gezond leven?

Tips for Starting a Healthy Lifestyle

Ik kende het kanaal van Bree nog niet, maar blijkbaar is zij een bekende Youtube-guru. Ik vind haar video heel fijn, omdat ze op een goede manier tips geeft voor een gezonde leefstijl. Niet diëten, maar zorgen dat je genoeg water drinkt, genieten van een lekker bad en een sport doen die je leuk vindt. Alleen op die manier kun je je leefstijl echt veranderen. En volhouden natuurlijk, want dat is het moeilijkst.

How To: Stay Motivated To Be Healthy & Fit

Nog een bekende Amerikaanse Youtuber. Ik vind haar heel leuk, lekker recht voor z’n raap. In deze video vertelt ze hoe haar leven is veranderd door gezondere keuzes te maken. Ook zij zegt dat het niet werkt om een streng dieet aan te houden. Gun jezelf ook af en toe wat lekkers en zorg dat je gaat sporten. Daarna voel je je altijd beter! Ik merk dit zelf ook. Juist als ik me futloos voel, moet ik mezelf naar buiten slepen om een stuk te gaan hardlopen.

Hoe ik Fit Blijf! Mijn Trainingsroutine en Voeding

Af en toe kijk ik op de website van Marloes. Zij legt op een hele duidelijke manier uit wat een gezonde leefstijl is. In deze video vertelt ze over de balans tussen sporten en eten. Als je van sporten houdt, kun je je wat meer snoepen permitteren. En als je goed op je voeding kunt letten, hoef je minder vaak te sporten. Nu vind ik het zelf allebei lastig, maar wat ik wel weet is dat ik vooral van lekker eten hou. Dus ja, dan maar wat vaker sporten!

How I Eat Healthy on a Low Budget! (Cheap & Clean)

In deze video geeft Joanna tips om gezonde boodschappen te doen. Ik woon nu nog bij mijn ouders dus zij doen de boodschappen, maar vanaf september ga ik uit huis. Dan moet ik dus zelf op mijn budget gaan letten! Ze vertelt bijvoorbeeld dat je voor veel producten net zo goed de goedkope huismerken kunt nemen en dat je het beste groot in kunt kopen. En daarnaast geeft ze nog 18 andere tips. Ik kan je trouwens zeker aanraden om eens bij de Lidl te kijken als je die in de buurt hebt. Toen ik daar een keer boodschappen ging doen stond ik echt versteld van de lage prijzen!

Coca-Cola Advert – Grandpa – Living a Healthy Lifestyle

Ik sluit het artikel af met deze reclame van Coca-Cola. Ik vind de boodschap van dit filmpje heel goed. Vroeger namen mensen wat meer de tijd voor hun eten, namen ze vaker de trap en hadden ze minder stress. Dan hoef je niet eens heel bewust bezig te zijn met een dieet of vier keer per week naar de sportschool te gaan. Zet kleine stapjes om echt je algemene leefstijl te veranderen. Op die manier is dat ene flesje cola niet zo erg, haha.

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.