Inspiratie – Positieve teksten

Heb je behoefte aan wat inspiratie? Soms willen we een goed boek lezen of een interessante documentaire kijken. Maar als we ons slecht voelen, kan het ook heerlijk zijn om positiviteit uit plaatjes te halen. Gewoon even een hart onder de riem om je weer wat positieve energie te geven. Kan soms ook best fijn zijn, toch? Hoog tijd om wat positieve energie jullie kant op te sturen.

We weten allemaal dat sporten belangrijk is… Maar lachen is nog wel belangrijker! Hoe goed ik me ook voel nadat ik bij de sportschool ben geweest, na een slappe-lach-sessie voel ik me nog beter. Als je je echt rot voelt wil je misschien het liefst in je bed liggen met je deken over je hoofd. Maar probeer om je laatste restjes energie bij elkaar te schrapen! Zodra je bij je vrienden bent, of die hilarische serie op hebt gezet, weet ik zeker dat je je beter voelt.

Over hilarische series gesproken… Soms kan ik ultiem genieten van een avondje niks doen. Het wordt steeds gewoner om altijd maar meer te willen doen op een dag en steeds minder rust te nemen. Maar ik vind dat dit af en toe wel nodig is! Gewoon op de bank liggen met een dekentje, een zak chips en een leuke film. De wereld langs je heen laten gaan. Wat wil je nog meer?

Herkenbaar? Soms wil je wel ergens aan beginnen maar houdt een stemmetje in je achterhoofd je toch tegen. Vervolgens schuif je het voor je uit. Zonde! Hoe moeilijk het ook kan zijn alle treden te beklimmen, uiteindelijk is het een heerlijk gevoel om je doel behaald te hebben. Yes you can! 😉

Dé beste manier om positieve energie te krijgen is om dingen te doen waar je gelukkig van wordt. Sta je hier wel eens bewust bij stil? Waar word jij nou echt blij van? En dan bedoel ik dat je echt zo’n warm gevoel van binnen krijgt, en niet de dingen die je doet omdat anderen zeiden dat het zo leuk was. Neem een momentje om hier bewust van te worden. Vervolgens kun je proberen zoveel mogelijk van die leuke dingen te doen! (Naast natuurlijk huiswerk, je huis schoonmaken of je rekeningen betalen… Dat hoort er helaas ook bij).

Mjam, soms moet je jezelf gewoon verwennen! Als je bijvoorbeeld hebt doorgezet en je doelen hebt behaald, beloon jezelf dan ook. Ga lekker uit eten of koop iets wat je heel graag wilde hebben. Of is je doel juist helemaal in de soep gelopen en heb je gewoon een baaldag? Ook dat lijkt me een goed moment om extra lief voor jezelf te zijn.

Ik voel me enorm oud als ik dit zeg, maar wat gaan de dagen toch snel. Zonde! Uit onderzoek is gebleken dat de tijd langzamer lijkt te gaan als je meer verschillende dingen doet. Op die manier maak je zoveel mogelijk nieuwe herinneringen, in plaats van dat alle dagen op elkaar lijken. Heb je het idee dat je in een sleur bent beland, probeer er dan iets aan te veranderen! Al fiets je maar een nieuwe route naar je werk of maak je een nieuw recept… Juist de kleine dingen kunnen je dagen net ietsje leuker maken.

Natuurlijk is het leuk om mooie spullen te kopen. Maar ik word pas echt blij van het opdoen van nieuwe herinneringen. En dan het liefste op een plek waar ik nog nooit geweest ben! Er zijn zoveel mooie plekjes op de wereld en andere culturen om te ontdekken. Heb je weinig budget? Kijk dan eens of je kunt reizen in ons eigen land, bijvoorbeeld door een dag te gaan fietsen of een dagkaartje voor de trein te kopen. Het gaat erom dat je op plekken bent geweest die je nog niet kende!

Sommige situaties zijn gewoon vervelend, dat zal ik niet ontkennen. Maar soms ligt het er maar net aan hoe je er tegenaan kijkt. Natuurlijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Stel dat het je één keer lukt om een negatieve situatie om te buigen naar iets positiefs, hoe fijn zou dat al zijn? Het positieve gevoel achteraf wordt dan alleen maar groter!

Als je je rot voelt heb je misschien de neiging om in negatieve gedachten te blijven hangen. ‘Had ik maar…’ of ‘Als ik nou dit had gezegd…’. Helaas schiet je daar meestal niks mee op. Probeer er een positieve draai aan te geven zoals bij het plaatje hierboven, zodat je in de toekomst de situatie wat beter aan kan pakken. En lukt dit niet? Dan kun je jezelf er beter op richten om het los te laten.

Een dipje hebben we allemaal wel eens. Hopelijk kom je daar snel weer uit. Zijn er echter dingen waar je echt niet in je eentje uit komt, aarzel dan niet om hulp te vragen! Er is vast wel iemand in je omgeving die een luisterend oor wil bieden. Soms helpt het al om je verhaal even kwijt te kunnen. En daarna kunnen jullie samen kijken hoe je weer wat positiever naar de wereld kan kijken.

Ik vond het leuk om deze inspiratie op een rijtje te zetten. Ik hoop dat je er iets voor jezelf uit kan halen!

Bron afbeeldingen

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.