Inspiratie: TED Talks


Onlangs ontdekte ik de website van TED-talks. Ik had wel eens een video gezien, maar op de website is zo ongelofelijk veel te vinden! De video’s zijn stuk voor stuk inspirerend en leerzaam. Daarom heb ik er vandaag een paar voor jullie op een rijtje gezet.

De video’s zijn Engelstalig, maar hebben wel een Nederlandse ondertiteling.

How to buy happiness

Mensen die de loterij winnen, worden daar op de lange termijn helemaal niet gelukkiger door. Ze geven het geld meestal uit aan dingen voor zichzelf. Maar waar worden we wel gelukkig van? Als we ons geld uitgeven aan het geluk van anderen. Je hoeft hier niet eens de loterij voor te winnen. Het verschil is al te merken als je een kop koffie voor iemand anders koopt. Eerder maakte ik zelf al een video over of geld gelukkig maakt. Het onderzoek van Michael Norton is hier een interessante aanvulling op.

Want to be happy? Be grateful

‘Geluk maakt ons niet dankbaar, dankbaarheid maakt ons gelukkig’, zegt monnik David Steindl-Rast. Ik vind alleen de uitstraling van deze man al ontzettend inspirerend. Hij legt ons uit hoe we echt gelukkig kunnen worden, namelijk door dankbaar te zijn voor het moment. Je krijgt dit ‘moment’, of eigenlijk ‘het leven’. Je hebt dit niet verdiend of iets bijzonders voor gedaan, eigenlijk is dit dus op zich al genoeg om dankbaar voor te zijn. Omdat wij dit moment mogen beleven krijgen we kansen om leuke dingen mee te maken en jezelf te ontwikkelen. Ik ben zelf totaal niet religieus, maar van dit soort video’s krijg ik wel een warm gevoel van binnen.

A kinder, gentler philosophy of success

In deze video legt Alain de Botton uit hoe we ons succes bepalen. Op een verjaardag vraagt men vaak meteen wat voor werk je doet. Op basis daarvan word je meteen beoordeeld. Ook vergelijken we onszelf constant met anderen. Als je maar hard genoeg werkt, moet je een glansrijke carrière tegemoet kunnen gaan. Andersom, als je faalt, wordt dit ook vaak als je eigen verantwoordelijkheid gezien. Waarom worden we zo beïnvloed door de mening van anderen?

The hidden power of smiling

We weten allemaal dat lachen goed voor ons is, maar waarom eigenlijk? Ron Gutman vertelt op een leuke manier over allerlei onderzoeken die gedaan zijn naar lachen. Onderzoekers hebben bijvoorbeeld ontdekt dat hoe groter de glimlach van honkbalspelers was, hoe langer ze leefden. Ook leuk om te weten: We worden zelfs lachend geboren. Kinderen lachen wel 400 keer per dag. Leuke weetjes!

Try something new for 30 days

Ik heb wel eens gelezen dat je nieuwe dingen ongeveer 21 keer moet doen, voor het een gewoonte wordt. Het is dan ook leuk om jezelf uit te dagen kleine veranderingen in je leven te maken. Juist de kleine veranderingen zijn degene die een gewoonte kunnen worden. Matt Cutts vertelt over zijn 30-day-challenges en ik werd er meteen enthousiast van. Eigenlijk kun je van alles doen in 30 dagen tijd, maar dan moet je het wel écht willen. Een mooie uitdaging voor de maand augustus?

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.