Inspirerende artikelen van de afgelopen week #3


De afgelopen week was anders dan anders. Aan de ene kant genoten we allemaal van het zomerweer. Aan de andere kant kregen we te maken met de verschrikkelijke vliegtuigramp. In dit artikel wil ik daarom graag wat positieve en leuke blogposts delen, maar ook even kort stilstaan bij de ramp.

✪ Ik ging op zoek naar een mooie blogpost die de invloed van de vliegtuigramp op ons allemaal goed weergaf. Wat ik tegenkwam, waren persoonlijke verhalen. Gezinnen die lekker op vakantie gingen, maar nooit meer thuis zullen komen. Activisten die zich inzetten voor een betere wereld, maar nooit de resultaten van hun werk zullen meemaken. Ik kreeg er kippenvel van. De ramp drukt ons weer eens met de neus op de feiten: Het leven kan zomaar ineens voorbij zijn. Ik vind het echt verschrikkelijk wat er is gebeurd. Als er iemand van mijn bezoekers persoonlijk een van de slachtoffers heeft gekend, wens ik je bij deze heel veel sterkte in deze moeilijke tijd! Voor mezelf probeer ik er toch een soort van positieve levensles uit te trekken… Probeer van ieder moment te genieten, van het leven zelf en de dierbaren om je heen.


Bron

✪ Als ik op zoek ben naar inspiratie neem ik af en toe een kijkje bij Ted Talks. Deze week kwam ik een toespraak tegen van Joi Ito, een internet specialist. Hij vertelt over zijn eigen ervaringen en wat internet ons heeft gebracht. Vroeger kostte het heel veel geld om een nieuwe ontwikkeling in gang te zetten. Nu wordt dit steeds laagdrempeliger en komen we makkelijker in contact met mogelijke investeerders. Ook zegt hij dat we niet alles precies van tevoren hoeven te plannen. Als je maar een sterk kompas hebt en weet welke kant je op wil, kun je flexibel zijn en je doel bereiken. Dus wacht niet tot de perfecte omstandigheden als je een goed idee hebt, maar maak er nu werk van!

✪ Ook op de blog van Anniek vond ik een artikel over ‘in het nu leven’. We zijn sterk geneigd om te piekeren over alles wat we nog moeten doen. Maar het is veel fijner om stil te staan bij het moment waarin je nu leeft. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar door te oefenen kunnen we hier steeds beter in worden. Het helpt al om er even bewust bij stil te staan.


Bron

✪ Hester gaf deze week tips om je (blog)schrijfstijl te verbeteren. Ik ben nu zelf een maandje bezig en merk dat het soms lastig is een goede schrijfstijl te vinden. Nu is dit iets wat zich vanzelf ontwikkelt, maar ik vond het fijn om haar tips te lezen. Nog een extra tip van mij: Als het even niet lukt, ga dan wat anders doen. De ene keer blijf ik staren naar een wit vel. Terwijl de woorden een uur later achter elkaar uit mijn handen komen – letterlijk en figuurlijk.

✪  Ik sluit het artikel af met een fijne hotspot die ik tegenkwam bij De Groene Meisjes. Bij Stukkie Beter kan je allerlei gezonde snacks en drankjes scoren. Ze zijn te vinden in de buurt van het Amsterdamse bos. Nu had ik het er toevallig dit weekend nog over met mijn vriend dat we eens naar het Amsterdamse bos wilden gaan. Ik zie hier een perfecte combinatie voor een gezellige middag!

Misschien vind je dit ook leuk

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.