Inspirerende video’s


Ik kijk een hoop video’s op Youtube, maar meestal zijn dit gewoon Nederlandse Youtubers. Nu besloot ik eens op zoek te gaan naar inspirerende video’s. En wauw, die zijn er zeker! In dit artikel zet ik een aantal video’s op een rijtje waar ik echt door geraakt werd. Ik had even een tissue nodig, maar voelde me daarna juist helemaal blij!

You can be a hero too

Deze video gaat over een man die iedere dag iets goeds doet voor iemand anders. En wat krijgt hij daar voor terug? Geen geld of bekendheid, maar iets veel mooiers… emoties. Ik vond dit echt een emotionele video! Het maakte vooral indruk op me omdat we met kleine dingen eigenlijk zo’n grote impact op anderen kunnen hebben.

Never quit

Deze video heeft een behoorlijk American-Dream-gehalte, maar de boodschap vind ik wel mooi. Het maakt niet uit of je talent hebt of niet, je moet vooral hard werken. Alleen dan kun je je dromen waar maken. En als het dan een keer niet lukt, geef niet op. Dan word je er alleen maar sterker van!

From struggle comes success

Josef Azam komt uit een arm gezin. Hij groeide op in een rijke buurt, maar had zelf drie baantjes tegelijkertijd om zijn studie te kunnen betalen. In deze video vertelt hij hoe hij is opgeklommen tot directeur van een miljoenenbedrijf. Het gaat niet om geluk, het gaat om doorzettingsvermogen. Je doel voor ogen hebben en dat nastreven.

Family

Hier staat de relatie tussen een vader en zoon centraal. Ze hebben veel ruzie en groeien uit elkaar. Maar als de zoon een ernstig ongeluk krijgt en in een rolstoel belandt, is zijn vader de enige die hem kan helpen. Ik heb zelf gelukkig een goede band met mijn ouders, maar ik weet dat er genoeg mensen zijn bij wie dit anders is. Toch blijft de band uniek en bijzonder.

Pay it forward

We doen allemaal wel eens iets liefs voor de mensen van wie we houden. Maar het is ook juist leuk om iets kleins te doen voor een vreemde. Het hoeft geen geld te kosten, het gaat om het gebaar. De ander wordt daar weer blij van, en doet waarschijnlijk ook weer iets goeds voor de volgende persoon. Ik vond het echt leuk om in deze video te zien wat voor kettingreactie dit in gang kan zetten!

Misschien vind je dit ook leuk

6 reacties

  1. Echt heel leuk en mooi om te zien. Ik vind het zelf ook enorm inspirerend om zo’n video’s te kijken. Even stil staan bij de dingen, en energie eruit putten. Goed artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.