‘Leuke’ studieboeken

Studieboeken lezen we over het algemeen vooral omdat het moet. Totdat je het tentamen hebt gehaald. Daarna stop je hem zo ver mogelijk achterin je kast. Herkenbaar? Toch zijn er ook een aantal studieboeken die oprecht leuk zijn om te lezen. In ieder geval, lijken ze me echt interessant! Wat dacht je bijvoorbeeld van therapie met muziek, of stap voor stap leren hoe je een merk in de markt zet?

Creativiteit – Hoe? Zo!

Een tijdje geleden maakte ik al een video over het ontwikkelen van je creativiteit. Nu kun je dit gebruiken voor je hobby’s. Maar met creativiteit kun je ook erg ver komen binnen een organisatie. Dit boek legt je uit hoe je bijvoorbeeld creatieve nieuwe ideeën kan verzinnen. Het lijkt mij een erg praktisch boek met veel voorbeelden en oefeningen, daar hou ik van! Handig als je een beetje vastgeroest bent in vaste denkpatronen (zoals ik).
Je vindt het boek bijvoorbeeld hier.

Het woord aan de verbeelding


Leuk, nog een creatief boek! In mijn studie kwam ik een heleboel theorieën tegen over de hersenen, gedachtenpatronen en andere taaie stukken tekst. Hoe leuk is het om lekker aan de slag te gaan met spel en kunst? Dit boek gaat onder andere over flow (vind ik leuk!), muziek en sport in therapie. Het lijkt me interessant om eens op een hele andere manier te kijken hoe we mensen kunnen helpen. Welke vormen zijn er nog meer, naast het traditionele ‘op de sofa liggen bij de psycholoog’? 😉
Je vindt het boek bijvoorbeeld hier.

Psychologie, de essentie


Als je op mijn website terecht gekomen bent, ga ik er vanuit dat je psychologie wel een beetje interessant vindt. Wil je hier nou nog meer over leren, maar geen hele studie volgen? Misschien is dit boek dan een goed begin. Het is bedoeld voor studenten die voor hun studie een basiskennis van de psychologie nodig hebben. Het plaatje op de voorkant verraadt het al, psychologie in een notendop (hihi).
Je vindt het boek bijvoorbeeld hier.

Brand design


Ook in de marketing is psychologie ontzettend belangrijk. De consument reageert op een bepaalde manier op een product. Waarom wil je wel naar de ene winkel, maar loop je de andere snel voorbij? Of waarom kies je voor een bepaald merk? Ik vind het erg interessant om te weten hoe dit in elkaar zit. In dit boek wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een merk in de markt kan zetten. Aan de ene kant leuk als je daadwerkelijk in de marketing werkt, maar aan de andere kant ook interessant als kijkje achter de schermen.
Je vindt het boek bijvoorbeeld hier.

Salesvaardigheden


In persoonlijkheidstesten scoor ik steevast laag op commerciële vaardigheden. Het is gewoon niet zo mijn ding. Juist daarom lijkt het me ontzettend interessant om hier meer over te leren. Hoe kun je jezelf en het product verkopen in het eerste gesprek? Hoe maak je goede afspraken? Hoe zet je een actie op? Ook als je niet in de sales werkt denk ik dat je hier zeker iets aan kunt hebben. Als je bijvoorbeeld gaat solliciteren zul je jezelf ook moeten verkopen. Dit soort gespreksvaardigheden lijken me dus altijd handig!
Je vindt het boek bijvoorbeeld hier.

Ik ben benieuwd welke boeken jullie interessant lijken. Ze zijn misschien wat prijzig, maar neem ook eens een kijkje in de bibliotheek of speur Marktplaats af naar leerzame tweedehands boeken. Het blijft leuk om nieuwe dingen te leren!

Tot slot nog even een kleine disclaimer. De afbeeldingen en linkjes zijn afkomstig van Bol.com. Dit is toeval en ik ben niet gesponsord door Bol. Dan weten jullie dat in ieder geval 🙂 .

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.