Leuke uitjes voor de zomer

Bron

De zomervakantie is inmiddels in volle gang en ik mag wel zeggen dat het een mooie zomer is! Ik heb al veel van het mooie weer kunnen genieten. Nu is het fijn om op vakantie te gaan, maar in Nederland is ook genoeg te doen. Daarom deel ik vandaag een aantal leuke activiteiten die je vakantie nog net wat leuker maken.

Picknicken en van de zonsondergang genieten

Als de zon begint te schijnen ga ik het liefste in het park zitten. Natuurlijk hoort daar ook een hapje en een drankje bij. Neem een handdoek of een picknickkleed mee, haal wat lekkere hapjes en geniet! Dit hoeft helemaal niet duur te zijn en ik kan me urenlang vermaken met kletsen, tijdschriften lezen en mensen kijken (haha). Vind je het in de middag te warm, dan is het ook fijn om in de avond van de zonsondergang te genieten. Heerlijk relaxt toch?

Pak de trein naar een verre stad

Helaas heb ik afscheid moeten nemen van mijn studenten OV-chipkaart. Wat was het fijn om gratis door het hele land te kunnen reizen! Als je een weekend-kaart hebt kun je ieder weekend van de zomer gratis reizen, de week-kaart is weer geldig vanaf 16 augustus. Maak daar dan ook vooral gebruik van. Ook zijn er vaak kortingsacties bij winkels als Kruidvat en Hema, waar je goedkope dagkaarten kunt kopen. Ga naar het station en stap in een random trein die zo ver mogelijk gaat. Zo zie je nog eens wat van ons land! Dit is ook goed te doen als het wat minder weer is, omdat er in een stad ook altijd genoeg overdekte dingen te doen zijn. Als de zon schijnt kan ik je ook zeker aanraden om een dagje naar een waddeneiland te gaan. Ik was zelf laatst naar Texel en vond het echt geweldig!

Bron

Festivals en optredens

De zomer is het perfecte festivalseizoen. Het is dan ook ontzettend leuk om hier minstens één keer naar toe te gaan! Zelf ben ik vorige maand naar mijn eerste echte festival gegaan, Awakenings. En ik weet nu al dat ik volgend jaar weer wil! Ook zijn er misschien kleinschaligere optredens bij jou in de buurt te vinden. In het Vondelpark in Amsterdam zijn bijvoorbeeld ieder weekend gratis optredens. De Parade staat ook nog op mijn lijstje. Die sfeer daar lijkt me ontzettend leuk. Hou de plaatselijke krantjes uit jouw buurt en internet dus in de gaten voor leuke optredens.

Leer een nieuwe sport

Geen zin om in een plakkerige sportschool rond te rennen, maar wil je wel lekker bewegen? Probeer jezelf dan een nieuwe sport aan te leren! Kies bijvoorbeeld voor longboarden, skeeleren, surfen of tennis. Dit is de ideale tijd van het jaar om actief buiten bezig te zijn. Ik heb zelf een tijdje geleden voor het eerst op een longboard gestaan. Ik ben een echte angsthaas en bang om te vallen, maar een uitdaging was het zeker. En hoe leuk is het om aan het einde van de vakantie trots te kunnen vertellen dat je iets nieuws hebt geleerd?

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.