Mijn film recensies #1

Naast dat ik een groot deel van mijn vrije tijd op Youtube doorbreng, vind ik het ook ontzettend leuk om films te kijken. Vooral samen met mijn vriend. We hadden zelfs een tijd een abonnement om onbeperkt naar de bioscoop te gaan. Omdat er onder jullie vast ook mensen zijn die graag films kijken en ontspanning ook belangrijk is voor je psyche ( ūüėČ ) leek het me leuk om met jullie te delen welke films ik de laatste tijd heb gezien. Ik trap af met The Imitation Game, Fifty Shades of Grey, Owning Mahowney, Jagten en¬†Spirited Away.

The Imitation Game (2014)

Er zijn al talloze films gemaakt over de Tweede Wereldoorlog. Zijn er dan nog steeds nieuwe verhalen te vertellen? Jazeker! The Imitation Game vertelt het verhaal van de wiskundige Alan Turing. De film gaat dan ook niet over de gevechten tijdens de oorlog, maar over het voorkomen daarvan. Alan en zijn team probeerden de geheime codetaal van het Duitse leger te kraken. Door middel van versleutelde boodschappen bereidden de Duitsers hun aanvallen voor. Als het ze lukt de code te breken kunnen de Britten de oorlog winnen! Maar dit is natuurlijk geen makkelijk klusje. Daarnaast gaat het in Alan zijn liefdesleven ook niet echt voorspoedig. Ik vond het verhaal enorm interessant. En het bleek ook nog eens waargebeurd te zijn! Eigenlijk zou het een standaard onderdeel van de geschiedenislessen moeten zijn. Tot die tijd kunnen we in ieder geval deze film kijken.

Cijfer IMDB: 8,2
Mijn cijfer: 8

Fifty Shades of Grey (2015)

Dé film die iedere vrouw gezien moet hebben. Ik heb de boeken nooit gelezen, maar kon mijn nieuwsgierigheid nu toch niet bedwingen. Er is zoveel om deze film te doen dat ik er toch heen ben gegaan. Fifty Shades of Grey gaat over de aantrekkelijke miljardair Christian Grey en de onschuldige studente Anastasia Steele. Anastasia interviewt Christian voor het schooltijdschrift en de vonk springt meteen over. Christian houdt er nogal wat extreme voorkeuren op na waar Anastasia wel even van schrikt, maar toch niet bij hem weg kan blijven. Ik was zonder verwachtingen en ik denk dat dit een voordeel was. Als je zin hebt in een luchtige vrouwenfilm kan je je met deze film prima 2 uur vermaken. Maar ik vond het nu ook weer niet zó leuk dat ik de andere delen ook wil zien.

Cijfer IMDB: 4,1
Mijn cijfer: 5

Owning Mahowney (2003)

Als je dagelijks de verantwoording hebt over grote bedragen, kan de verleiding groot worden hier niet altijd verantwoordelijk mee om te gaan. Zeker als je wel eens een gokje waagt en hierdoor iemand nog wat geld schuldig bent. Mahowney, een bankbediende die wordt gespeeld door Philip Seymour Hoffman, raakt dan ook verstrikt in steeds grotere problemen. Hij schrijft neppe leningen uit en probeert met dit geld zijn geluk uit in het casino. Maar hoe lang kan hij dit blijven doen voor ze hem door krijgen? Ik vond de opbouw van het verhaal spannend en de acteurs zetten een geloofwaardige rol neer. Leuke film dus!

Cijfer IMDB: 7,1
Mijn cijfer: 7+

Jagten (2012)

Op zoek naar een goede film kwam mijn vriend Jagten tegen. Deze Deense film staat bij IMDB op plaats 120 van de beste films allertijden, dus onze interesse werd gewekt. Misschien een vooroordeel, maar ik vind Scandinavische films/series sowieso al snel aansprekend. Deze film vertelt het verhaal van Lucas, die leraar is op een kleuterspeelzaal. Hij kan goed opschieten met de kinderen. Ook met Klara, die toevallig de dochter is van √©√©n van zijn beste vrienden. Klara vindt Lucas zo lief, dat ze hem een kus op z’n mond en een cadeautje geeft. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, wat Lucas ook aan haar duidelijk maakt. Echter is Klara het hier niet mee eens en verzint ze een leugen waardoor Lucas’ leven op z’n kop staat. Het hele dorp wil niets meer met hem te maken hebben. Komt dat nog goed? Ik vond het heel interessant om te zien hoe √©√©n leugentje een sneeuwbaleffect kan veroorzaken. En het lijkt me ook een lastig dilemma, geloof je onvoorwaardelijk het kind of luister je toch naar de volwassene? De film is z’n hoge beoordeling waard, al had ik op het eind wel het gevoel dat er een stuk was overgeslagen (en ik was niet eens in slaap gevallen, haha).

Cijfer IMDB: 8,3
Mijn cijfer: 8

Spirited Away (2001)

Dit is misschien wel de vreemdste film die ik ooit gezien heb. Spirited Away (ook wel De Reis van Chihiro) is een Japanse anime film. Het gaat over een meisje, Chihiro, dat samen met haar ouders gaat verhuizen. Onderweg komen ze langs een verlaten tunnel. Haar ouders worden nieuwsgierig en ze besluiten een kijkje te nemen. Aan de andere kant van de tunnel komen ze terecht in een verlaten pretpark. Er is niemand te bekennen, wel staat er lekker eten klaar in √©√©n van de restaurantjes. Chihiro’s ouders twijfelen geen moment en vallen meteen aan. Chihiro vindt dit niet beleefd en besluit een beetje rond te gaan kijken. Als de avond valt blijkt het pretpark toch niet helemaal verlaten te zijn… Vanwege hun gulzigheid veranderen Chihiro’s ouders in varkens en de enige manier om hen mogelijk te bevrijden is te gaan werken in een badhuis, wat het centrale punt van het pretpark blijkt te zijn. In het badhuis komen allerlei geesten en goden badderen en wordt Chihiro aan verschillende verleidingen blootgesteld. Klinkt gek, toch? De reden dat mijn vriend en ik deze film gingen kijken was dat hij enorm goede beoordelingen heeft. Het verhaal schijnt allerlei dieperliggende betekenissen te hebben, die terugwijzen naar onszelf. Zo las ik bijvoorbeeld hier een hele uitgebreide analyse. Ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden, interessant was het in ieder geval wel. Ben je een keer benieuwd naar een anime film, dan kan ik je gezien de recensies zeker deze aanraden.

Cijfer IMDB: 8,6
Mijn cijfer: 6

Het lijkt mij leuk om dit soort film recensies regelmatig terug te laten komen op MijnBreinTV. Alleen ben ik nog wel op zoek naar een leuke naam voor zo’n categorie! Heb jij een suggestie? Laat hem dan achter onder dit artikel. Suggesties voor goede films zijn trouwens ook altijd welkom!

Bron afbeeldingen

Misschien vind je dit ook leuk

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.