Recept: Pizza met geroosterde groente


Sinds ik op mezelf woon vind ik koken steeds leuker. Ik probeer verschillende gerechten uit en het lijkt mij heel leuk om af en toe een recept op mijn blog te delen. Vandaag begin ik met een simpele pizza waar ik afgelopen weekend met een vriendin van heb gesmuld, eentje met geroosterde groente!

Aangezien ik (nog) niet zo’n enorme keukenprinses ben heb ik dit recept niet zelf bedacht, ik heb het gebaseerd op dit recept dat ik vond op OhMyFoodness.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

 • 1 verse pizzabodem met een potje tomatensaus
 • 1 courgette
 • 1 rode ui
 • 1 rode paprika
 • 4 teentjes knoflook
 • Een half zakje geraspte kaas, ongeveer 80 gram (hoeft niet 30+ te zijn, maar ik hou van jong belegen en dit was de enige die ze hadden šŸ˜‰ )
 • Olijfolie
 • Peper
 • Zout
 • 1 eetlepel oregano
 • Rucola om mee te garneren

Verwarm de oven voor op 200 graden. Terwijl de oven aan het voorverwarmen is begin je met het snijden van alle groente en de knoflook. Doe deze in een ovenschaal en meng met de oregano en olijfolie. Breng verder nog op smaak met peper en zout. Zodra de oven klaar is kunnen we ze gaan roosteren, doe dit zo’n 20 minuten. Halverwege schepte ik de groente nog eens om, zodat ze allemaal genoeg warmte kregen.

Terwijl de groente in de oven zit kun je de pizzabodem vast voorbereiden. Rol deze uit op een bakplaat en verdeel de saus erover. Vervolgens doe je er een laagje van de kaas overheen.

Na 20 minuten zijn de groentes klaar en kun je deze over de bodem verdelen. Ik besloot voor een vegetarische pizza te gaan, maar het zou misschien ook lekker zijn om hier nog wat salami aan toe te voegen. Eigenlijk kan je natuurlijk zoveel variƫren als je wil! Dit is in ieder geval een goede basis. Doe de pizza weer terug in de oven en laat hem 20 minuten bakken, totdat de bodem gaar is en de kaas gesmolten.

En dan is je pizza klaar! Ik sneed hem in 6 stukken en serveerde hem met de rucola. Het is een simpel recept, maar ik vind dit een stuk lekkerder dan een kant-en-klare pizza uit de diepvries. En doordat ik verse groentes gebruik kan ik mezelf vertellen dat het ook heel gezond was, haha šŸ˜‰ .

Zoals ik aan het begin van dit artikel al aangaf lijkt het mij leuk om regelmatig een recept op mijn blog te plaatsen. Maar ik ben natuurlijk geen foodblog en ik twijfel een beetje of dit onderwerp wel helemaal bij MijnBreinTV past… Al hebben we natuurlijk wel goed voedsel nodig om lekker in ons vel te zitten! Wat vinden jullie? Ik hoor het graag.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.