My school story tag


Een tijdje geleden zag ik op Beautygloss de My School Story Tag. Hierin vertelde Mascha allerlei leuke dingen over haar school- en studietijd. In dit artikel vertel ik jullie ook mijn School Story! Bijvoorbeeld over mijn slechte ervaringen met gym en een ‘frikandel’ bestellen in Duitsland.

Hoe oud ben je en zit je nog op school?

Ik ben 22, nog net! Op 14 september word ik 23. Ik ben dus al een tijdje klaar met de middelbare school en heb mijn opleiding net afgerond.

Welk niveau(s) heb je gedaan?

De middelbare school begon ik met Gymnasium. Ik heb dit drie jaar gedaan, maar vond Latijn en Grieks echt niet leuk. Daarnaast wist ik niet echt wat het toe zou voegen voor mijn studie. Daarom was de keuze makkelijk gemaakt: In de bovenbouw ging ik Atheneum doen. Ik heb dus in 6 jaar het VWO afgerond, profiel Economie & Maatschappij (als dit nu nog steeds zo heet, haha). Daarna ben ik meteen begonnen met mijn studie psychologie en die heb ik in 5 jaar afgerond.

Vond je school leuk?

Dat verschilde. Als ik vakantie had, had ik na een tijdje echt weer zin om naar school te gaan. Ik vond het leuk om nieuwe dingen te leren en na een tijdje verveelde vakantie wel. Helaas was dit enthousiasme snel weer voorbij. Na een weekje was de berg met huiswerk weer gestegen en vond ik het toch iets minder leuk. Vooral in de bovenbouw verschilde het heel erg. Met mijn beste vriendin samen had ik het heel gezellig, maar als zij ziek was vond ik school meteen een stuk minder leuk. Studeren vond ik over het algemeen wel een stukje leuker! Deze onderwerpen spraken me in ieder geval wat meer aan. Ook was de sfeer bij colleges en werkgroepen altijd heel ongedwongen, misschien wel omdat iedereen wat volwassener is dan op de middelbare school.

Wat vond je het leukste vak op school?

Ik vond geschiedenis best wel interessant. Ik wou dat ik er meer van had onthouden! Vooral als de leraar uitgebreid ging vertellen kon ik hier heel geboeid naar luisteren. Tijdens mijn studie vond ik geschiedenis iets minder boeiend. Nu vond ik het het leukst om te horen over allerlei psychische stoornissen. Vooral als we een video gingen kijken met een ‘echte’ patiënt. Hoe komt het nou dat mensen zich op een bepaalde manier voelen en gedragen? Ik vind dat zo interessant!

Bron

Wat vond je het stomste vak op school?

Op de middelbare school vond ik gym echt verschrikkelijk. Ik ben sowieso al niet sportief, maar dit vond ik al helemaal niets. Vooral van honkbal werd ik echt niet blij, en met volleybal raakte ik gefrustreerd omdat ik de bal niet kon raken. Tja, ik heb dan ook wel eens een briefje ‘van mijn moeder’ geschreven om niet naar gym te hoeven.

Hoe laat stond je op om naar school te gaan?

Dat hing er vanaf of ik meteen het eerste uur les had. Als ik het me goed herinner begon dat om 8.45uur, ik denk dat ik rond 7.00uur opstond. Als ik het eerste uur geen les had sliep ik vaak wel wat uit.

Hoe ging je naar school? Fiets, bus, etc.

In de onderbouw ging ik met de fiets, school was maar ongeveer 10 minuten fietsen. Zoals ik net al zei ben ik totaal niet sportief. Toen ik 16 werd heb ik dan ook een scooter gekocht, haha. Toen ik ging studeren ging ik iedere dag met de trein op en neer naar Leiden. Gaat wel wat tijd in zitten, maar het went!

Wat voor schooltas gebruikte je?

Ik begon met een Eastpak (waar mijn vriendinnen en ik Lastpak van maakten, haha). Toen ik wat ouder werd vond ik het leuk om een normale handtas te gebruiken. Niet zo goed voor je rug eigenlijk, maar ik sleepte dan ook niet zoveel boeken mee. Grappig detail: Toen ik geslaagd was hingen we de vlag uit, met mijn tas eraan. De volgende dag was mijn tas en vlag gestolen. Een jaar later maakte mijn toenmalige baas nog grapjes ‘Heb je je tas al terug?!’.

Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas?

Niet zoveel eigenlijk! Misschien hooguit een lippenbalsem. En pepermuntjes, geldt dat ook? Als ik lipgloss of lipstick opdeed nam ik die ook wel mee, maar dat werd pas meer toen ik ging studeren.

Bron

Wat voor agenda had je vroeger?

In de brugklas begon ik met een hele dure agenda. Ik weet niet meer welk merk het was, maar in ieder geval zo eentje waar je veel te veel voor betaalt. Ik was er wel erg netjes op en schreef er netjes het hele jaar alles in op! De laatste jaren vond ik zo’n dure agenda een beetje onzin worden. Toen kocht ik gewoon een simpele bij de Bruna.

Wat is jouw grootste schoolblooper?

Uhm tja, dit is niet zo’n charmant verhaal. Laten we het er maar op houden dat ik niet altijd goed aanvoelde hoe misselijk ik was. En dat is wel eens mis gegaan. Note to self: Als je misselijk bent kun je beter thuis blijven 😉 .

Wat deed je als de les saai was?

Kletsen! Op de middelbare school was ik altijd veel aan het kletsen. Tijdens mijn studie was het wat serieuzer, als ik me dan echt begon te vervelen in college pakte ik mijn telefoon erbij. Of ik ging weg.

Wie is jouw favoriete leraar en waarom?

De leraren van de middelbare school ben ik alweer een beetje vergeten. Mijn favoriete docent tijdens mijn studie is Jop Groeneweg. Hij kon zo enthousiast vertellen (ook soms over onderwerpen die niet zo interessant waren), dat ik wel geboeid moest blijven luisteren. Ook maakte hij er vaak grapjes tussendoor. Zo hoort het!

Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school.

Wat me het meeste is bijgebleven zijn de reisjes naar het buitenland in de onderbouw. We zijn bijvoorbeeld naar Munster en Xanten geweest. Het ‘culturele aspect’ was niet eens zo belangrijk, maar ik heb echt ontzettend gelachen met mijn vriendinnen. Bijvoorbeeld dat we in een Duitse snackbar terecht kwamen en een ‘frikadelle’ bestelden… En vervolgens helemaal teleurgesteld waren dat we geen frikandel kregen.

Bron

Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt?

Ik heb mijn studie pas net afgerond, en ik werk nu 2 dagen per week als psycholoog. Ik ben heel benieuwd wat voor werk ik over een tijdje ga doen!

Zo, dat was een hele lap tekst. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Als jij de tag nog niet hebt gedaan, mag je hem natuurlijk overnemen!

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.