Terugblik op 2014 – Dankbaar

Zo, en dan is het jaar ineens voorbij! 2014 is een jaar dat ik niet snel ga vergeten. Natuurlijk ben ik begonnen met MijnBreinTV. Daarnaast studeerde ik af, vond ik mijn eerste baan en op de valreep zette ik nog een andere grote stap. Tijd om terug te blikken op een mooi jaar!

Eindelijk naar de praktijk

In januari begon ik met mijn stage. Eindelijk tijd om mijn psychologen-skills in de praktijk te gaan brengen! Dacht ik vorig jaar nog meer de commerciële kant op te gaan, na een week stage lopen in de zorg wist ik het zeker: Dit is wat ik wil. Ik begon met het meekijken van gesprekken bij collega’s, waar ik ontzettend veel van leerde. Tijdens mijn studie heb ik allerlei theorieën geleerd en onderzoeken gelezen maar dit was toch wel even heel wat anders. Tijdens de zes maanden van mijn stage leerde ik steeds meer zelf intake- en behandelgesprekken te voeren. Super interessant!

Mijlpaal: MijnBreinTV

Na een werkdag moest er natuurlijk ook ontspannen worden. Al jaren deed ik dat met het kijken van Youtube video’s en het lezen van blogs. Steeds weer begon het te kriebelen om zelf ook een blog te beginnen… Maar deed ik dit toch maar niet. Toen de kriebels de overhand namen begon ik met een beautyblog. Echter kwam ik er al snel achter dat ik dat beter over kon laten aan de echte beautybloggers. Ik begon na te denken over mijn eigen unieke interesses en hoe ik die in een blog of Youtube-kanaal zou kunnen vangen. Ik stuurde mijn ideeën naar het mediabureau Social1nfluencers en daar werd meteen enthousiast gereageerd. En zo werd in maart MijnBreinTV geboren!

Het afgelopen jaar heb ik met ontzettend veel plezier video’s gemaakt en blogposts geschreven. Ik heb mezelf verder kunnen ontwikkelen. Niet alleen op het internet, maar ook door het ontmoeten van nieuwe mensen en meer bezig te zijn met mijn creativiteit. Ik ben ontzettend dankbaar voor iedere keer dat een video bekeken wordt of een bezoeker die op mijn website komt. Als ik een van jullie reacties lees kan mijn dag meteen niet meer stuk!

Volgende stap, afstuderen

Eind juni had ik mijn stage afgerond. Na 5 jaar studeren was het zover, tijd om af te studeren! Soms moet ik er nog steeds een beetje aan wennen dat ik geen student meer ben. Op andere momenten voel ik me juist weer heel volwassen. Ik was in ieder geval ontzettend trots en heb een geweldige diploma uitreiking gehad met mijn lieve (schoon)familie.

Tja, mijn naam wordt wel vaker verkeerd gespeld 😉

Tijd om te gaan werken

En ja, dan ben je ineens geen student meer. Tijd om geld te gaan verdienen! Zoals ik al eerder heb verteld is dat als psycholoog geen hele makkelijke opgave. Gelukkig mocht ik op mijn stageplek terugkomen voor een werkervaringsplek. Dit was weliswaar onbetaald, maar wel een kans om relevante werkervaring op te doen. Ik heb dit drie maanden gedaan en werd toen gevraagd of ik tot eind van het jaar meer wilde werken… Dit keer wel betaald! Ik was daar al ontzettend blij mee en in december werd het nog beter. Ik heb namelijk een jaarcontract gekregen 😀 Nu ik dit zo op een rijtje zet voel ik me extra dankbaar dat ik deze mogelijkheden heb gekregen. Ik heb het heel erg naar mijn zin en weet zeker dat het een mooi en leerzaam jaar gaat worden.

En dan ook nog… Verhuizen!

Woonde ik begin van het jaar nog bij mijn ouders, in september verhuisde ik tijdelijk naar Amsterdam. Een van de huisgenoten van mijn vriend studeert een half jaar in het buitenland en ik kon zijn kamer overnemen. Dit half jaar is inmiddels bijna voorbij en ik heb een ontzettend gezellige tijd gehad.

Bij mijn ouders heb ik het prima naar mijn zin, toch zag ik het niet zo zitten om weer thuis te gaan wonen nu ik eenmaal aan de vrijheid geroken heb. Daarom ging ik op zoek naar een eigen woonruimte. Met een jaarcontract op zak werd dit natuurlijk een stukje makkelijker. Ik ging op woningjacht en op de eerste woning die ik bezocht werd ik meteen verliefd. En ik had geluk, de eerste kandidaat had afgezegd waardoor ik de woning mocht hebben! Er breekt nu dus weer een nieuwe fase in mijn leven aan en ik kan me geen mooier begin van 2015 wensen. In januari kan ik namelijk gaan verhuizen naar mijn eigen studio in Leiden. Alle jaren dat ik er heb gestudeerd ben ik er nooit gaan wonen, nu is het een mooie plek tussen mijn werk (Den Haag) en mijn vrienden (omgeving Amsterdam). Het voelt alsof de cirkel rond is.

Dankbaar

2014 was voor mij een heel mooi jaar met belangrijke mijlpalen. Ik ben ontzettend blij dat ik dit allemaal mee heb mogen maken en begin met veel plezier aan 2015. Ik wil jullie nogmaals bedanken voor het volgen van mijn website en Youtube-kanaal! Ik had deze stap eigenlijk veel eerder moeten zetten, haha. Ik hoop dat 2015 veel mooie ontwikkelingen voor MijnBreinTV met zich meebrengt. Ik ga er in ieder geval mijn best voor doen! Oh en trouwens, mijn goede voornemen is om consistent nieuwe updates te blijven verzorgen 😉

Ik hoop dat jullie net zo’n fijn jaar hebben gehad. Natuurlijk heeft het leven ups en downs. Oud en nieuw is voor mij een moment om stil te staan bij de dingen waar we dankbaar voor zijn. Tot volgend jaar!

Bron afbeelding 3

Misschien vind je dit ook leuk

4 reacties

 1. Hey Kimberley,

  Mooi om zo aan het einde van het jaar alles eens op een rijtje te zetten en dankbaar te zijn voor wat je hebt meegemaakt in het afgelopen jaar.
  Wat fijn dat je een vast contract hebt gekregen en dat je in januari een eigen huisje krijgt! Gefeliciteerd!
  Ik wil je alvast een heel gelukkig 2015 wensen en ik kijk uit naar je komende filmpjes en blogs!

  Fijne jaarwisseling!

 2. Wat fijn om dit zo te lezen! Ik ben blij dat ik jou blog ontdekt heb. Ik vind jou blog toch wel onderscheidend van alle andere blogs. Je blogt over dingen die me echt aanspreken en ik vind het zo fijn om ‘oorzaken’ te ontdekken en dingen te reflecteren. Echt tof! Ik heb trouwens ook nagedacht of een studie psychologie niet iets voor mij is, maar ik ben er nog niet helemaal over uit. In ieder geval een fijne jaarwisseling toegewenst en veel succes in 2015 🙂

  1. Dankjewel voor je reactie! Echt super leuk om te lezen 😀 Wat leuk dat je misschien ook psychologie wil gaan studeren! Waar twijfel je nog over? 🙂 Ik wens jou ook alle goeds voor 2015!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.