Zijn zonnepanelen de toekomst?

Bron

We gebruiken met z’n allen steeds meer energie. Voor de wasmachine, vaatwasser, televisie… Je staat er niet iedere dag bij stil, maar dit heeft natuurlijk een behoorlijke impact op het milieu. Als we de aarde nog een beetje goed achter willen laten voor onze achter-achter-achterkleinkinderen, is het toch belangrijk om hier iets aan te doen. Nu zeg ik niet dat je de wasmachine het raam uit moet gooien. Om nou net als je overgrootoma in een teiltje te gaan wassen gaat misschien een beetje ver. Gelukkig zijn er milieuvriendelijke alternatieven om onze energie te verkrijgen.

Zonne-energie

Ook al is het in Nederland niet altijd even zonnig, toch kunnen we ook hier veel baat hebben bij zonnepanelen. Door zonne-energie te gebruiken beperken we de CO2 uitstoot. Als er minder CO2-uitstoot is, zal het klimaat hier zeker baat bij hebben. Natuurlijk zijn er grote fabrieken die veel meer uitstoten dan wij als consument. Maar ieder klein beetje wat we kunnen doen is wel mooi meegenomen. Naast de positieve effecten voor het milieu is er nog iets dat zeker is: De zon zal er altijd zijn. Met fossiele brandstoffen zijn we afhankelijk van andere landen. Met de spanningen die er zijn weet je nooit zeker of deze handel altijd goed zal blijven verlopen. Ik denk dat het alleen maar positief zou zijn als Nederland hier onafhankelijk van is.

Besparen met zonnepanelen

We vinden het milieu allemaal wel belangrijk, denk ik. Maar we denken ook aan onze eigen portemonnee. Als je zonnepanelen aanschaft is het een flinke investering, maar daarna betaal je wel minder voor je energie. Op de lange termijn kun je deze investering dus zeker terugverdienen. Daarnaast gaan ze lang mee, fabrikanten garanderen dat de zonnepanelen na 25 jaar nog steeds 80% van de energie leveren.

Voor je eigen huis

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw eigen huis? Er zijn een heleboel verschillende aanbieders, waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken. Via de website van Greenem kun je heel makkelijk een scan maken voor je eigen dak. Zo weet ik nu al dat er 7 zonnepanelen op mijn huis passen, haha! Als je de scan hebt ingevuld (in 2 minuten) krijg je een adviesrapport toegestuurd en kunnen ze je in contact brengen met een leverancier. Ik vind het zeker de moeite waard om eens over na te denken!

Dit bericht is een advertorial.

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.